In and around Aarhus (Djursland)

July 15th, 2012

The nose of Denmark close to the appartment also has:

National Park “Mols Mountains”

(http://www.danmarksnationalparker.dk/English/Mols/)

Djurs Summerland, an amusement park with europe´s biggest water coaster

(http://www.djurssommerland.dk/djurs-sommerland-skandinaviens-stoerste-sommerland.html?L=1).

Kattegat Center, Sharks and fish

(http://www.kattegatcentret.dk/engelsk.asp).

Danish Graceland (Elvis)

(http://www.gracelandranders.dk/default.asp?page_id=3&setfrontpage=3)

Randers Rainforest

(http://www.regnskoven.dk/en/)

Ree Park, Animal Park

(http://en.reepark.dk/)

Scandinavian Animal Park

(http://www.skandinaviskdyrepark.dk/index.dsp?area=968)

djursland1.jpg

In and around Aarhus (close to the appartment)

July 15th, 2012

Close to the appartment at the site of the wedding there are beaches and the Ruin of Kalø:

beach.JPGbeach2.JPGruins-of-kalo.JPG

In and around Aarhus (Aros Art museum)

July 15th, 2012

The new art museum with a rainbow view over Aarhus (http://en.aros.dk/) is situated in the center of Aarhus. Here are some pictures:

boy-aros.JPGfunnyaros.JPGrainbow.JPGrainbow2.JPGrainbow3.JPG

In and around Aarhus (Tivoli Friheden)

July 15th, 2012

“Tivoli Friheden” is an amusement park close to the center of Aarhus (http://en.friheden.dk/). However, it also offers live music events.

Events in august:

Friday concerts with Danish bands; Aura (10. aug), Dodo and the Dodos (17. aug.), Burhan G (24. aug.), Nik og Jay (31. aug.) (http://www.friheden.dk/underholdning/fedfredag/omfedfredag/)

Bryllups ønskeliste

June 3rd, 2012

Hejsa

Der er kommet nogle forespørgsler på en ønskeliste så den kommer her:

- Gavekort/penge til oplevelser såsom hotelophold, biografture osv. (pengegaver gerne med forslag).

- Tilskud til bryllupsrejse

- Tilskud til videokamera

- Tilskud til cykler

- Tilskud til ny sofa

- Weber Q100/Q120

- DAB radio til køkkenet

- Damask dug med pletafvisende overflade (140×180 og 140×270)

- Le Creuset oval støbejernsgryde 29 cm

- Le Creuset ramekiner

- Morgenmads skåle ca. 15 cm i diameter

- Ismaskine f.eks. Philips HR2304 + ekstra fryseelement eller italiensk ismaskine

- Køkken/røre maskine f.eks. Moulinex eller Kenwood

- Ipad med Wifi, cover til Ipad

- Objektiv sigma 18-200mm

Uge 38

September 20th, 2009

i-paris-har-de-altid-det-nyeste-udstyr.jpgseinen1.jpgtheatre-de-la-ville.jpgnotre-dame.jpghotel-de-ville.jpgbhv.jpgtour-st-jacques2.jpgtour-st-jacques.jpgphilip-og-tiphaine-studerer-menuen.jpgmmm-forret.jpgmmm-dessert.jpglam.jpgaurelie-philip-og-tiphaine.jpghos-tiphaine.jpgaurelie-og-lam.jpg 

Super vejr idag hernede og faktisk hele weekenden. Der er mange gæster i huset idag da man i Frankrig samt en del andre lande har det der kaldes “Journées européennes du patrimoine”, hvilket for den enkelte betyder at man har mulighed for at komme ind i de bygninger som normalt ikke er abne for offentligheden. Dvs hernede f.eks. Palais du Luxembourg i Jardin du Luxembourg, Elysée palæet hvor Sarkozy bor, men også Det Svenske Studenterhus, hvor jeg bor. Og det synes folk så er sjovt, tænk en gang :-) Men jeg har ikke lavet så meget idag blot slappet af og spillet 2 timers tennis med min indiske kammerat Samarth.

Igår, Lørdag, lavede jeg egentlig heller ikke så meget. Jeg var ude at løbe og så ellers lidt film.

Fredag skete der lidt mere. Efter arbejde tog jeg ind til centrum, hvor jeg fik sushi og en nutella crèpe, hvorefter jeg gik en lille tur i området. Senere på aftenen tog jeg i det Danske hus og besøgte mine venner Philip og Aurelie. På vej hjem fra arbejde tog jeg bilen da jeg syntes den skulle luftes lidt og det gik faktisk udemærket indtil jeg skulle af motorvejen. Ved første lyskryds stod der et par flinke unge mennesker og ordnede ruderne for folk og da de så en udenlandsk bil så skulle den da også vaskes lidt. Og med det følger der naturligvis et krav om betaling for en sådan glimrende gestus, der iøvrigt gør ruden mere beskidt end den var. Jeg havde desværre ikke nogle penge så den flinke unge mand med guldtænderne som stod ved min side placerede pænt sine hænder på mit sidespejl og indikerede at det muligvis kunne bruges som betaling. Så jeg måtte pænt tage min pung frem, hvilket fjernede min nye vens opmærksomhed fra sidespejlet, men da det netop var blevet grønt var det altså det tætteste han kom på at få en betaling. Punto´en har en ganske udemærket acceleration fra 0 til 30 km/timen. En lille lærestreg kan vel være at det godt kan betale sig at have 10 eurocent klar :-)

Ellers bød ugen på et glimrende restaurant besøg tirsdag på L´Itinéraire i forbindelse med at Philip havde fødselsdag i mandags. Det var en finere restaurant og anretningen var ganske pæn. Inden mødtes vi (Aurelie, Philip, Tiphaine og jeg) hos Tiphaine som har en dejlig lejlighed tæt på, hvor vi også fik lidt champagne.

Uge 37

September 13th, 2009

anne-og-philip.jpgphilip-laver-mad.jpgsaa-er-vi-klar.jpgmmm.jpgog-de-unge-mennesker-danser.jpg 

Igen en masse løben og tennis i den her uge, men der blev kræset lidt ekstra for maden lørdag til aften i Det Danske Studenterhus. 1,5 kg côte du bouef fra den gode slagter på Rue Daguerre med figen salat og svampe til hovedret. Forretten var jordbær vendt i balsamico og honning på panden samt champagne, og desserten var igen vanillieis med figner og rødvinssovs. Man fornemmer at det er figen tid. Senere var vi en 12 stykker ude i St Germain des Pres området og få en lille øl.

Uge 36 - Punto´en får et hvil og hjem til Karen

September 7th, 2009

bouchon.jpgmere-bouchon.jpget-pariserhjul-i-kbh.jpgdejlig-dessert-og-dejlige-karen.jpg 

Så gik den ikke længere. Her ved indgangen til september er den fulde franske arbejdsstyrke ved at være kommet i omdrejninger og det betyder naturligvis også at trafikken på motorvejen er øget. Da jeg tager relativt tidligt afsted efter fransk standard så tager turen om morgenen til arbejde ca. 20 minutter, men turen hjem var her mandag nu oppe på 1 time og 30 minutter. Det endte med det uundgåelige tirsdag aften, at jeg købte et månedskort til metroen igen og Punto´en måtte derfor blive ude på arbejdet i sikkerhed i et parkeringshus.

Fredag aften efter arbejde var det igen blevet tid til en smuttur til DK og Karen, som hentede mig i lufthavnen. Vi nåede i biografen og ud at spise lørdag, men fik også set lidt af den nervepirrende fodboldkamp mellem Danmark og Portugal. Søndag besøgte vi Karens bedsteforældre, hvor vi fik kage og kaffe, og hjemme igen lavede vi en god middag med blandt andet en lille dessert bestående af vanilleis med rødvinsmarinerede figner. Nam nam..

Uge 35

August 30th, 2009

philip-spiller-guitar.jpganikito-nicolas-abraham.jpgfrancois.jpg 

Så er det blevet søndag igen og tid til en lille opdatering ;-)

Onsdag var jeg sørme lidt på bar med kollegaerne, først tæt ved Hospitalet i Orsay og siden i St. Germain des Pres-området i Paris. Det var sammen med Abraham, Anikitos og Nicolas selvfølgelig, og det var ikke så længe, men meget hyggeligt.

Fredag spiste jeg i det Danske hus med Philip. Vi lavede lidt laks og god sund ratatouille, fik rejer til forret, hvidvins marinerede ferskner til dessert, samt champagne og riesling for at fejre at det nu var weekend. Der var en spansk pige på besøg, som havde holdt koncert (opera) i huset i februar 2008 og da jeg både havde filmet det og taget billeder dengang så var det jo meget sjovt at vise.

Weekenden har været stille og rolig. Jeg har fået løbet og er nede omkring 20 minutter igen på 5 km distancen. Har også læst lidt artikler og set lidt film, men også været ude i det gode vejr.

Søndag gik jeg en tur til porte d´orleans, hvor jeg fik mig en Subway sandwich til frokost med Sud-ouest sauce som var rigtig stærk. Der var godt gang i café´en/tobaks-forretningen ved sidenaf, hvor der livligt blev diskuteret og spillet på hestevæddeløb, og der var selvfølgelig kun mænd :-)

Der begynder at komme mange nye både i det danske og svenske hus nu da semesterstarten nærmer sig (1. oktober). Til aften har vi haft en lille sammenkomst i det svenske hus i anledning af at Sigund, Sara og Paola skal hjem. Så jeg har mødt Sofia fra Göteborg, som læser farmakologi og skal give rotter kokain. Emilie og Adela fra hhv Göteborg og Stockholm som læser økonomi og fandt ud af de skal starte sammen. Andreas fra Uppsala, som læser Statskundskab (Sci-Po). Linus fra Uppsala som læser økonomi/statskundskab. Mats, fra Örebro, som er socionom. Steffen fra Berlin, som læser psykologi men han skal hjem i slutningen af september. Puha det er ikke let at holde styr på alle de navne og ansigter.

Søndag d 23. august 2009

August 23rd, 2009

ciup.jpgthe-area-around-paris.jpgvelib-cyklerne.jpgterrassen-ved-det-svenske-hus.jpgsvenskerhuset.jpgschweizer-huset.jpgjapaner-huset.jpgitalien-huset.jpgdet-indiske-hus.jpgdet-danske-hus.jpgboulevard-jourdan.jpgboulevard-jourdan-2.jpgbelgien-og-luxembourg-huset.jpg

Lidt billeder fra Cité´en på en dejlig søndag. Har også lavet nogle kort så man kan se hvor jeg er i Paris samt et par nøglesteder.

Idag fik jeg læst lidt og slappet af. Vejret var dog også super til en lille løbetur og jeg fik også hældt benzin på bilen.

Til aften sad jeg og hyggesnakkede med Leonard som er arkæolog og som skal hjem imorgen. Han kommer fra Besancon i Franche-Comté og køber kun mad i bioforretninger da han er meget miljøbevidst (hormoner, pesticider osv). Han fortalte mig iøvrigt at man i Franche-Comté er meget fokuseret på at passe på miljøet da undergrunden ikke kan filtrere på samme måder som andre steder. Han har kun været her en uge men skulle blot studere en romersk gravsten på Louvre.